مشاور برند علاوه بر ارائه دانش بازاریابی و تحلیل برند، با ارائه راهکارهایی به شرکت ها کمک میکند تا محصولات خود را با موفقیت به فروش برسانند و اهداف کسب و کارشان را محقق کنند. مشاور برند معمولاً با شرکت های مشاوره مدیریت یا آژانس های تبلیغاتی همکاری می کند و وقتی به عنوان مشاور به یک شرکت خدمات می دهد، با مدیران برند و بازاریابی شرکت و حتی اعضای اصلی تیم مدیریت طبق یک روال منظم همکاری کرده و در بزنگاه های تصمیم گیری به آنها کمک میکند.
به غیر از همکاری با آژانس های تبلیغاتی و شرکت های مشاوره مدیریت، مشاوران برند در صنعت هم به طور مستقل فعالیت می کنند و تخصص و خدمات خود را به شرکتهایی ارائه میکنند که باید در زمینه بازاریابی، برندسازی و استراتژی ها پشتوانه محکمی داشته باشند.
زمانی که بخشهای بازاریابی و برندسازی رفتاری جانبدارانه نسبت به برند پیدا کنند و زمانی که اهداف کسب و کار به بهترین شکل ممکن محقق نشود، شرکت ها مجبور می شوند نظر شخص سومی را بپرسند و به دنبال راه چاره باشند که درست همان نقشی است که مشاور برند ایفا می کند. مشاور برند با درایت خود روی جنبه های بازاریابی و برندسازی نظیر استراتژی های روابط عمومی، قیمت گذاری محصول، نظارت ماهیانه، سه ماه و سالیانه بر بودجه بازاریابی و اهداف محقق شده فروش، کارهای خلاقانه، بسته بندی، توزیع، ارتباطات شرکت و کلیه استراتژی های برندسازی و بازاریابی تأثیر میگذارد.
چنانچه مشاور برند از فراست زیادی در حوزه کسب و کار و همچنین مهارت لازم برای تبلیغ و فروش محصولات شرکت برخوردار باشد، بخشی جدایی ناپذیر از تیم اتاق فکر شرکت به حساب می آید زیرا می تواند استراتژی ها را برنامه ریزی و اجرا کرده، ایده های خلاقانه ارائه کند و تضمین میکند که اهداف شرکت در راستای پارامترهای رقابت، ماهیت محصول، ترجیحات مشتری و شرایط در حال تغییر کسب و کار پیش برود.
از آنجا که مشاور برند در لیست حقوق بگیران شرکت قرار ندارد، پس در قبال قوانین و مقرراتی که برای کارمندان شرکت لازم الاجرا است، وظیفه ای ندارد و می تواند دانش و مهارت خود را به بیش از یک برند یا شرکت ارائه کند. هر چند که معمولاً یک قرارداد منعقد می شود تا نتواند به برند رقبا، پیشنهاداتی مشابه بدهد.
مشاور برند نه تنها باید مدرک فوق لیسانس در زمینه بازاریابی، برندسازی و استراتژی داشته باشد و بلکه برای موفقیت در این عرصه باید تجربه ای پربار و غنی در صنعت (حداقل به مدت ۱۰ سال) کسب کند تا بتواند به راحتی نیازها و الزامات برند مورد نظر را بفهمد.
موسسات آموزشی و دانشگاههای زیادی هستند که دوره های تخصصی مرتبط با برندسازی و بازاریابی ارائه می کنند تا دانشجویان، دانش لازم را به صورت تئوری و تکنیک های عملی یاد بگیرند. اما حتی پس از اخذ مدرک هم، خیلی مهم است که با شرکت های خوب در صنعت کار کند تا هم با بازار آشنا شود و هم تجربه کاری به دست آورد. در ادامه به بررسی نقش های یک مشاور برند پرداخته می شود.
زمانی که مشاور برند با یک شرکت همکاری می کند، مهم ترین مسئولیتش این است که درک عمیقی از ماهیت و اهداف شرکت به دست آورد و برای این منظور باید جلسات و صحبت هایی با اعضای مهم مدیریت شرکت و بخش های بازاریابی و برندسازی داشته باشد. به عبارتی باید ماموریت، دیدگاه، اهداف بلند مدت و کوتاه مدت، پیشنهادات منحصر به فرد فروش، ارزش های برند، نقاط قوت برند، بازار هدف، مشتری هدف، پیشینه برند و غیره را درک کرده و استراتژی هایی برای پیشبرد اهداف شرکت ارائه کند.
شرکت ها بنابر دلایل خاصی نظیر افزایش ارزش برند و سهم بازار، اقدام به استخدام مشاور برند میکنند. نقش و وظیفه اصلی مشاور برند تجزیه و تحلیل مشکلات است تا با برطرف کردن آنها بتواند به برند در جهت تحقق اهداف و آمال مورد نظرش کمک کند. او باید بتواند بخشهای دارای مشکل را شناسایی کند و ببیند آیا مشکل در فرایند کسب و کار، نیروی فروش، انگیزه کارمندان، ابزارهای بازاریابی، استراتژیهای برندسازی، رقابت در بازار یا ماهیت و ویژگی محصولات و غیره است یا خیر. ممکن است شرکتی یک مشکل یا چندین مشکل داشته باشد و این وظیفه مشاور برند است تا آنها را شناسایی و تحلیل کرده و راهکارهایی عملی و کاربردی برای رفع آنها ارائه کند.
مشتری بهترین سفیر برند به حساب می آید و خیلی مهم است که مشاور برند با انجام یکسری تحقیقات اولیه و ثانویه بتواند با طرز فکر مشتری، آشنا شود. او باید بتواند پاسخ یکسری سوالات را بدهد نظیر اینکه مشتری چطور درباره برند فکر می کند؟ پیشنهادات محصول چطور می تواند مشکلات مشتری را بر طرف کند؟ انتظارات بعدی آنها از برند چیست؟ آیا هیچ شکایتی دارد؟ چرا مشتری ترجیح می دهد محصولات برند رقیب را خریداری کند؟ با پاسخ دادن به این سوالات مهم، به برند کمک میکند مشتریانی با وفاداری طولانی مدت به دست آورد.
پس از آنکه مشاور برند موفق به درک ماهیت کسب و کار و ویژگی های محصولات شد، باید استراتژی های تبلیغات و بازاریابی را به شکلی موثر برنامه ریزی کند و باعث افزایش فروش محصولات شود.
خیلی مهم است که مشاور برند به صورت مستقیم و غیر مستقیم روی رقابتی که برند در بازار دارد، مطالعه کند تا به این ترتیب برنامه های بازاریابی، ابزارهای تبلیغاتی و فرایند ارتقای ارزش برند را برنامه ریزی کرده و به شرکت در به دست آوردن مزیت رقابتی کمک کند.
مشاور برند موظف است برنامه های خدمات مشتری و تجربه کلی مشتری در طول فروش محصول و بعد از آن را برنامه ریزی و تدوین کند. به این ترتیب برند می تواند مشتریان فعلی خود را به مشتریان وفادار تبدیل کند.
گروه کلید به تمامی افراد و شرکت های مختلف مشاوره برندسازی، ایجاد و حفظ برند (نام تجاری) ارائه می نماید. پس با ما تماس بگیرید تا در مورد اینکه چگونه می توانید برای آنچه پیش رو است، بهتر آماده شوید.