پرورش بلدرچین روز به روز در سراسر جهان محبوبیت بیشتری پیدا میکند. اگر قصد انجام این سرمایهگذاری و کسب و کار سودآوری در این حوزه را دارید، باید قبل از شروع، یک طرح کسب و کار کارآمد تهیه کنید. در واقع تهیه یک طرح مشخص و مفصل، برای هر نوع کسب و کاری در بخش کشاورزی بسیار مهم است چراکه به شما میگوید چه کارهایی را باید قبل از شروع فرآیند تولید انجام دهید تا کسب و کارتان پایدارتر و سودآورتر شود. طرح جامع کسب و کار پرورش بلدرچین باید شامل هدف تولید، محصولات مورد نظر برای تولید، محل نگهداری، تغذیه، پرورش، سلامتی و بازاریابی باشد.
شما میتوانید این کسب و کار را با سرمایهگذاری بسیار کوچک و با تعداد محدودی بلدرچین (۴۰ تا ۵۰ عدد) شروع کنید. از آنجا که کل سرمایهگذاری شما در یک دوره بسیار کوتاه برمیگردد، میتوانید از آن برای توسعه کارتان استفاده نمایید. همچنین با بازدید از مزارع بلدرچین نیز میتوانید به مزایا و مشکلات پیش روی این کار پی ببرید. برای راه اندازی کسب و کار در حیطه بلدرچین این موارد را در نظر بگیرید:
هدفتان از این کسب و کار را مشخص نمایید که میتواند برای پرکردن اوقات فراغت، کسب درآمد مضاعف یا کمک به معیشت خانواده باشد. سپس باید تصمیم بگیرید چه نوع محصولی قرار است از این پرنده تولید کنید. به بازار محلی سر بزنید و ببینید برای کدامیک از محصولات بلدرچین (گوشت یا تخم بلدرچین)، تقاضای بیشتری وجود دارد یا قیمت بالاتری پرداخت میشود. تولید محصولاتی که تقاضای زیادی در بازار محلی دارند، ایده خوبی است زیرا اگر بتوانید محصولات خود را در بازار محلی به فروش برسانید، فرآیند تولید شما بسیار سادهتر و سودآور خواهد بود.
محل نگهداری بلدرچین، نقش مهمی در این کسب و کار دارد که شامل انواع امکانات لازم برای رشد مناسب و تولید بهتر است. مزایای پرورش بلدرچین در قفس خیلی بیشتر از پرورش آن روی بستر زمین است.
تغذیه بلدرچین باید متناسب باشد چراکه مواد مغذی به سلامتی و کیفیت بهتر آن کمک میکند. غذای روزانه بلدرچین در مقایسه با سایر ماکیان مثل مرغ یا اردک، خیلی کمتر است و یک بلدرچین بالغ میتواند روزانه حداکثر ۲۰ تا ۳۰ گرم غذا مصرف کند. امروزه بسیاری از شرکتهای تولید کننده خوراک دام و طیور، غذای مصرفی بلدرچین را تولید میکنند که حاوی تمام مواد مغذی لازم بوده و میتوانید به راحتی از آن برای تغذیه بلدرچین استفاده کنید.
برای اینکه پرورش بلدرچین، موفقیتآمیز باشد باید نرخ مناسبی برای تعداد بلدرچینهای نر و ماده داشته باشید. بهترین نرخ، نسبت یک به پنج است یعنی به ازای یک بلدرچین نر، باید پنج بلدرچین ماده موجود باشد. از آنجا که این پرندگان روی تخمهای خود نمینشینند، باید به فکر تهیه یک دستگاه جوجه کشی باشید.
بلدرچینها در برابر بیماری بسیار مقاوم هستند و به همین دلیل بیماری و سایر مشکلات این حوزه برای این پرندگان کمتر اتفاق می افتد. اما احتیاط شرط عقل است و تا جاییکه میتوانید مراقب سلامتی و بهداشت آنها باشید.
بازاریابی عامل بسیار مهمی برای موفقیت در کسب و کار بلدرچین به حساب میآید، پس سعی کنید تقاضای این محصول را در بازارهای محلی مشخص کنید. فقط با بازاریابی و فروش درست است که کسب و کارتان سودآور میشود. از خویشاوندان و دوستان خود نیز کمک بگیرید. با عرضه پوسترها و پخش بروشور در منطقهتان، مردم را در جریان فواید و مزایای گوشت و تخم بلدرچین قرار دهید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در حوزه بازاریابی، مطالعه کتاب استراتژی بازاریابی و رفتار مصرف کننده را به شما توصیه می کنیم. پس با ما تماس بگیرید.