کامفار نرمافزاریست که برای مطالعات اقتصاد مهندسی مانند امکانسنجی و طرحهای توجیه فنی و اقتصادی، شبیهسازی و تحلیل فرآیندهای مالی بکار میرود. این نرمافزار توسط سازمان توسعه صنعتی سازمان ملل متحد تدوین شده است.
در تهیه این برنامه کامپیوتری از تجربیات بیش از ۳۰ کمیته ارزیابی اقتصادی کشورهای مختلف بهره گرفته شده است و پس از طی ۳ سال دوران آزمایشی برای اولین بار در سال ۱۹۸۳ به بازار عرضه گردیده است. هزینه تهیه این برنامه بالغ بر یک و نیم میلیون دلار بوده و هم اکنون بیش از نیم میلیون نسخه از آن در سراسر جهان و به ۱۵ زبان (از جمله انگلیسی؛ فرانسوی؛ آلمانی؛ چینی؛ هلندی؛ ایتالیایی؛ عربی؛ روسی؛ پرتغالی؛ اسپانیایی و …) در حال بهرهبرداری میباشد.
نسخه اول COMFAR سال ۱۹۸۳ و نسخه ۱.۱ آن در نوامبر ۱۹۸۴ به بازار عرضه شد و به دلیل استقبال از آن؛ نسخه ۲ و ۲،۱ آن در سالهای ۱۹۸۶ و ۱۹۸۹ ارائه گردید.
زمانی که ایدههای متفاوت جهت سرمایهگذاری و انتخاب مطرح گردید؛ سرمایه گذاران به دنبال راه حلهای مختلفی بودند تا بتوانند بهترین تصمیم را بگیرند. اما وجود پارامترهای فراوان (بیش از ۴۰۰۰ متغیر) محاسبات را گاهاً آنقدر پیچیده میکرد که تصمیم گیرندگان از نتایج آنها اطمینان لازم را نداشتند. از طرف دیگر نگرشهای متفاوت به یک موضوع خاص؛ باعث میشد تا نتایج یکسان حاصل نشود. به عبارت دیگر در مورد یک طرح؛ برخی از محاسبات طرح را اقتصادی جلوه میداد و بعضی دیگر کلاً آن را رد میکرد. این موضوع سبب شد تا دستاندکاران به فکر استاندارد نمودن تعاریف و محاسبات افتادند. اما مشکل اصلی یعنی پیچیدگی عملیات محاسباتی هنوز باقیمانده بود. برای حل این مشکل، کمیتهای در UNIDO برای استاندارد و کامپیوتری کردن همزمان ارزیابی اقتصادی طرحها تشکیل شد و نهایتاً برنامه COMFAR تهیه و به بازار عرضه گردید.
طرح تجاری و پیش بینی درآمد و برآورد هزینه پروژه های صنعتی، معدنی، کشاورزی، زیربنایی، دریانوردی و غیره با استفاده از نرم افزار کامفار انجام می پذیرد. نرم افزار تخصصی کامفار یک برنامه کامپیوتری است که از طرح تحقیقات قبل از بهره برداری حمایت می کند و استفاده از آن سازماندهی و محاسبه گزارشات مالی و اقتصادی را آسان میسازد.
این نرم افزار بر اساس مطالعات امکان سنجی یا به عبارتی توجیهپذیری یا قابل اجراء بودن یا نبودن طرح و مطالعات فرصتیابی برای هر طرح صنعتی و معدنی طراحی گردیده است. نتایج این نرم افزار بیانگر جذابیت اقتصادی طرح بر اساس محدود یا نامحدود بودن بودجه اقتصادی سازمان مجری می باشد.
در نهایت توجه داشته باشید که هر پروژه ای قبل از اجرا باید حتماً طرح توجیهی شامل توجیه فنی و اقتصادی – مالی داشته باشد. برای مثال اگر قرار باشد در یک شهر یا حومه شهر کارخانه تولید محصولات غذایی احداث بشود، از قبل باید حتماً مطالعات بازاریابی انجام شده باشد و دلایل و توجیهات فنی تعیین گردد و توجیه یا تجزیه تحلیل مالی لازم مشخص شود. البته یک مرحله دیگر هم به اسم تجزیه و تحلیل اقتصادی وجود دارد که شرح مفصل تر توجیه مالی است و مربوط به سازمانهای دولتی میگردد. البته اگر شما بر روی یک طرح تولیدی سرمایه گذاری میکنید برای شما این تجزیه و تحلیل کاربرد ندارد. نرم افزار کامفار در بخش مالی بسیار راهگشا و کلید حل مشکلات میباشد.
در صورت نیاز به مشاوره رایگان جهت نوشتن بیزینس پلن و یا طرح توجیهی همین حالا با ما تماس بگیرید.