رفتار مصرف کننده
مطالعه رفتار مصرف کننده، نقش بسزایی در نحوه تصمیم گیری مدیریتی ایفا می کند. شرکت ها، سیاست گذاران عمومی و سازمانهای غیرانتفاعی از مفاهیم مربوط به رفتار مصرف کننده در بررسی عادت و روش های خرید بهره برده و تصمیم گیری های مدیریتی خود را در سطح ملی و یا بین المللی بر اساس آن پایه ریزی می کنند.
همراهان گرامی، در این راستا گروه کلید بر آن شد، مجموعهای با عنوان رفتار مصرف کننده را ارائه دهد که راهنمای شما در این زمینه باشد. تا پایان این مجموعه با ما همراه باشید.
اصول رفتار مصرف کننده در مورد بازاریابی مؤسسات اقتصادی دیگر و نیز بازاریابی مؤسسه اقتصادی با مصرف کننده، کاربرد دارد. بازاریاب میتواند یک شرکت که کالا و خدمت عرضه میکند، یک سازمان غیر انتفاعی، مؤسسه دولتی، داوطلب سیاسی و یا هر مصرف کننده دیگری که میل به معامله دارد، باشد. بازاریاب سعی میکند تا با ایجاد مبادله با مصرف کننده از طریق راهبردهای بازاریابی بتواند از مصرف کننده برای یک دوره طولانی و در راستای اهداف سودآور استفاده نماید.
راهبرد بازاریابی با مشخص کردن اهداف بخش بندی بازار، تعیین موقعیت کالا و آمیخته بازاریابی به اجرا در میآید. بخش بندی یعنی تقسیم بازار به زیرمجموعههای نسبتاً همگنی از مصرف کنندگان که نیازها و خواستههای مشابه دارند. تعیین موقعیت، مستلزم تأثیر گذاشتن بر طرز تلقی مصرف کنندگان از ویژگیهای یک محصول نسبت به محصولات رقیب میباشد. برای اجرای اهداف بخش بندی بازار و تعیین موقعیت کالا، بازاریاب راهبرد آمیخته بازاریابی را ایجاد میکند. آمیخته بازاریابی شامل خود محصول و همچنین چگونگی قیمتگذاری، ارتقاء و توزیع آن میباشد.
برای ایجاد این راهبرد، بازاریاب مطالعات تحلیل محیطی را به منظور شناخت اثرات احتمالی تأثیر گذارندههای محیطی، انجام میدهد. به علاوه بازاریاب برای به دست آوردن اطلاعات مربوط به تک تک مصرف کنندگان از تحقیقات بازار استفاده مینماید. مدیران بر اساس تحلیل محیطی و تحقیقات بازار، راهبردهای تعیین موقعیت و متمایز سازی را که از طریق مرحله آمیخته بازاریابی اجرا میشود، ایجاد میکنند. یافتهها و ایدههای مربوط به رفتار مصرف کننده برای ایجاد راهبرد بازاریابی بسیار مهم است.