بازاریابی سیستم اطلاعات جغرافیایی (ژئو مارکتینگ)
استراتژیهای ارتقایی شامل کلیه ابزار و روشهایی است که سازمان جهت برقراری ارتباط با مشتریان مورد استفاده قرار میدهد. رایجترین روشهای موجود جهت برقراری ارتباط موثر با مشتریان عبارتنداز: فروش شخصی، تبلیغات، ارتقاء فروش، بازاریابی مستقیم، روابط عمومی و بازاریابی اینترنتی. حوزه های دیگری از استراتژی های ارتقایی شامل ملاقات فروشندگان با مشتریان، تبلیغات در یک بازار هدف مشخص، ارسال کوپن تخفیف برای برخی از مشتریان، ارسال مستقیم ایمیل به مشتریان و انواع مختلف بازاریابی اینترنتی می باشد. برای انجام اینگونه فعالیتهای ارتقایی بازاریابان نیازمند اطلاعات جغرافیایی و جمعیت شناختی مشتریان هستند. به همین دلیل استفاده از GIS در موفقیت استراتژیهای ارتقایی نقش به سزایی ایفا میکند.
فروش شخصی
بازاریابان با استفاده از GIS میتوانند برای یافتن مسیرهای بهتر جهت انجام فروش شخصی عمل کنند. همچنین این ابزار به فروشندگان کمک میکند تا بازار را تجزیه و تحلیل کرده و با اطلاعات دقیقی که در دست دارند راحت تر و موثرتر بتوانند کالاها را به بازار معرفی کرده و نتیجه بهتری از فروش شخصی خود به دست بیاورند. به عنوان مثال سازمانی که در زمینه باغداری و نگهداری از باغچههای شخصی فعالیت میکند می تواند با استفاده از GIS اطلاعات دقیقی درباره خانههای مسکونی یک منطقه و ویژگی های جمعیت شناختی ساکنین آن منطقه به دست آورد. فروشندگان این سازمان با در دست داشتن اطلاعات کامل در مورد مشتریان بالقوه به راحتی می توانند با آنها ارتباط برقرار کرده و برای معرفی و فروش محصولات خود برنامه ریزی مناسبی انجام دهند. همچنین آنها میتواند با تجزیه و تحلیل بازار مشتریان آتی را در مناطق مشابه شناسایی کنند. شرکت دکتر گرین لون کر در اونتاریوی کانادا یکی از شرکتهایی است که از GIS جهت تجزیه و تحلیل بازار و شناسایی مشتریان بالقوه خود استفاده کرده است. این شرکت با استفاده از اطلاعات حاصل از بازار هدف خود را بر روی یک نقشه پیاده کرد. این شرکت بازار هدف خود را به سه قسمت بازار اولیه بازار ثانویه و بازار ثالث تقسیم کرده و هر یک از این بخشها را با یک رنگ متفاوت بر روی نقشه نشان داده است. بر اساس داده های نقشه این شرکت دریافت که بازار اولیه بیشتر در مناطق حومه شهر و اطراف آن متمرکز است. بازار ثانویه این شرکت در مناطق حومه شهری مختلف بوده و بازار ثالث آن در مناطق مختلف درون شهری و به صورت پراکنده است. GIS به این شرکت کمک گرانبهایی کرد و این امکان را فراهم کرد که بنابر موقعیت و تقاضایی که در هر منطقه از استراتژیهای تبلیغاتی و بازاریابی ویژهایی استفاده نماید.
مطالعات مختلفی که در زمینه بازاریابی انجام شده اند، نشان میدهند که شباهتهای اجتماعی به ویژه در مناطقی که در مجاروت هم قراردارند تأثیر به سزایی بر فرایند خرید مردم می گذارند. همچنین این مطالعات نشان میدهند که GIS در معامله ایی که میان خریدار و فروشنده انجام می شود تأثیرگذار است. همچنین برای کسب و کارهای محلی و منطقه ایی مانند خدمات نگهداری از باغ و باغچه و همچنین برای کسب و کارهایی که در یک مقیاس بزرگ کار میکنند مانند، آژانسهای مسافرتی و توریستی، GIS کاربردهای فراوانی دارد. در این کسب و کارها برای تعیین قلمرو فروش به جای اینکه از روشهای سنتی مانند استفاده از تجربیات شخصی فروشندگان استفاده شود، میتوان با استفاده از GIS به بهترین روش و با صرف کمترین زمان و هزینه این کار را انجام داد.
زمان و مکان دو عنصر مهمی هستند که در موضوعاتی نظیر خرده فروشی، توزیع اثربخش و کارایی زنجیره عرضه نقش مهمی ایفا می کنند. مدیریت موثر یک زنجیره عرضه به معنی مدیریت صحیح جریان اطلاعات، مواد اولیه و پول و صرفه جویی در زمان و هزینه است. GIS به مدیران کمک میکند تا با نظارت صحیح بر جریان نقدی، مواد اولیه و اطلاعات بتوانند از فعالیتهای سازمان بازخورد گرفته و در نتیجه به صورت اثربخشتری سازمان خود را مدیریت کنند.
برگرفته از کتاب بازاریابی سیستم اطلاعات جغرافیایی (ژئومارکتینگ)
گروه کلید درحیطه بازاریابی سیستم اطلاعات جغرافیایی (مکانی) (ژئومارکتینگ) به تمامی سازمان ها و ارگان ها مشاوره می دهد پس با ما تماس بگیرید.