برندسازی اسلامی
گوشت مردار و خون و گوشت خوک و حیواناتی که به غیر نام خدا ذبح شوند و حیوانات خفه شده، و به زجر کشته شده، و آنها که بر اثر پرت شدن از بلندی بمیرند، و آنها که به ضرب شاخ حیوان دیگری مرده باشند، و باقیماندهی صید حیوان درنده، مگرآنکه (به موقع بر آن حیوان برسید و) آن را سر ببرید و حیواناتی که روی بتها (یا در برابر آنها) ذبح شوند، (همگی) بر شما حرام است و (همچنین) قسمت کردن گوشت حیوان بهوسیلهی چوبههای تیر مخصوص بختآزمایی، تمام این اعمال فسق و گناه است امروز کافران از (زوال) آیین شما مأیوس شدند، بنابراین از آنها نترسید و از (مخالفت) من بترسید، امروز دین شما را کامل کردم و نعمت خود را بر شما تکمیل نمودم و اسلام را به عنوان آیین (جاودان) شما پذیرفتم اما آنها که در حال گرسنگی دستشان به غذای دیگری نرسد و متمایل به گناه نباشند (مانعی ندارد که از گوشتهای ممنوع بخورند) خداوند آمرزنده و مهربان است (سورهی مائده، آیهی ۳).
در کل چیزهای حرام را در اسلام میتوان به صورت زیر خلاصه کرد:
باید از همهی فعالیتهای بازرگانی مرتبط با این طبقات محصول اجتناب کرد. برای مثال، فعالیتهای مرتبط با تولید، توزیع، فروش و مصرف نوشیدنیهای الکلی ممنوع هستند. شرکتها باید تا جای ممکن خودشان را از فعالیتهای مرتبط با این محصولات و مواد تشکیلدهندهی آن، تولیدکنندگان، توزیعکنندگان شامل خردهفروشان و عمدهفروشان، تبلیغکنندگان و مصرفکنندگان آنها دور نگه دارند.
این معدود طبقههای اصلی حرام طبقههایی فرعی دارند که به مرور به علت عواملی مانند تکنولوژیهای تولید، اختراعات، و تغییر الگوهای مصرف ماهیتاً تغییر میکنند. برای مثال، آنزیمها و نگهدارندههای جدید که با تکنولوژیهای تولیدی جدید در دسترس ما قرار گرفتهاند.