تفکر استراتژیک تبلیغات
استراتژیست های تبلیغاتی: افرادی هستند که مسئول موفقیت و یا شکست تبلیغاتی سازمان می باشند. در حقیقت تصمیم گیرنده های نهایی و کلیدی تبلیغات سازمان هستند.
بیانیه ها مأموریت(رسالت) تبلیغاتی: سندی است پیام گونه که تبلیغات یک سازمان را از سایر سازمان های مشابه متمایز می نماید. رسالت تبلیغاتی باید یک فرایند مستمر و دنباله داری را برای همیشه طی کند. رسالت یا مأموریت شامل تعریف روشنی از دامنه ی فعلی و مورد انتظار تبلیغات در چند سال آینده است.
فرصت ها و تهدیدهای خارجی در تبلیغات (یا فرصت ها و تهدیدهای تبلیغاتی): رویدادها و روندهای هنری، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، بوم شناسی، محیطی، سیاسی، قانونی، دولتی، فن آوری و رقابتی است که می توانند به میزان زیادی در آینده به روند عوامل تبلیغاتی سازمان منفعت یا زیان برسانند.
نقاط قوت و ضعف داخلی در تبلیغات یا نقاط قوت و ضعف تبلیغاتی: نقاط قوت و ضعف واحد بازاریابی و تبلیغاتی در داخل سازمان در زمره فعالیتهای قابل کنترل است که سازمان آنها را به شیوه ای بسیار عالی یا بسیار ضعیف انجام می دهد.
اهداف تبلیغاتی: اهداف یا رسالت تبلیغاتی خواسته های مشخص تری هستند که از مأموریت و بررسی محیطی ناشی می شوند در مورد اهداف، بیان این نکته ضروری است که چون زمان و منابع محدود هستند، اولویت بعدی اهداف تبلیغاتی اهمیت بسیاری می یابد. در این زمینه باید بین اثربخشی تبلیغات و سهم بازار یا سایر اهداف باید به طور کامل روشن باشد تا مهم ترین اهداف سازمان به دست آید.
هدف های بلند مدت تبلیغاتی: میتوان اهداف بلند مدت تبلیغاتی را به صورت نتیجههای خاصی که سازمان می کوشد در تأمین مأموریت و اهداف بازاریابی خود به دست آورد، تعریف کرد. مقصود از دوره بلند مدت، دوره هایی است که بیش از یکسال باشد.
استراتژی های تبلیغاتی: استراتژی های تبلیغاتی، ابزاری هستند که شرکت می تواند به هدف های بلند مدت بازاریابی و تبلیغات خود دست یابد. مانند: استراتژی های جایگاه یابی، استراتژی های پیام سازی، برند سازی و استراتژی تدوین رسانه تبلیغاتی.
اهداف سالانه: اهداف سالانه هدف های کوتاه مدت تبلیغاتی هستند که شرکت برای رسیدن به هدف های بلند مدت بازاریابی باید به آنها دست یابد.
مخاطبان هدف: در تبلیغات به کسانی که تبلیغات را می بینند تا نسبت به آن عکس العمل نشان دهند، مخاطبان هدف تبلیغاتی می گویند. در واقع هرکسی که با دیدن تبلیغات رفتارش تحت تأثیر قرار بگیرد را میتوان بازار هدف تبلیغاتی یا مخاطبان هدف تبلیغاتی نامید.
کمپین تبلیغاتی: کمپین تبلیغاتی، مجموعه فعالیت های برنامهریزی و سازماندهی شده برای مخاطبان تبلیغاتی است تا بتواند با دریافت این برنامه های تبلیغاتی درباره محصول یا خدمت یا فرد یا برند خاصی تصمیم گیری نمایند. در واقع کمپین تبلیغاتی، بخش تبلیغاتی ارتباطات بازاریابی یکپارچه است که با یک برنامه منسجم و سازماندهی شده، کل برنامه تبلیغاتی را با توجه به اهداف، بودجه، پیام، شعار، رسانه، برند، جایگاه یابی و بازار هدف تبلیغاتی ارائه میدهد. یک کمپین تبلیغاتی علاوه بر داشتن اجزای مدیریت استراتژیک تبلیغات که شامل چشم انداز، هدف، مأموریت و استراتژی است، اجزای زیر را شامل می شود:
نمودارها و جداول آماری از تحقیقات بازاریابی و تبلیغاتی
نمودارهای جداول آماری از پیشرفت برنامه های تبلیغاتی
تحقیقات آماری از برنامه ریزی رسانه ها
تحقیقاتی کامل از اثر بخشی پیام ها
پیام های استراتژیکی و مدیریت پیام ها
شخصیت سازی های نام و نشان تجاری
بیانیه های تبلیغاتی