استرس شغلی و تاثیرات آن
هرکس یک بار یا بیشتر استرس را تجربه کرده است. برگزاری آزمون موقعیتی است که برای اکثر دانشآموزان، خصوصاً آن هایی که طالب نمرات بالایی هستند، استرس آور میباشد. در اکثر مشاغل موقعیت هایی هست که کارکنان، آن را استرسآور میدانند. توبیخ رسمی از جانب یک سرپرست، کمی فرصت برای تکمیل یک تحویل مهم، یا اعلام احتمال خطر آتش سوزی، همگی شرایطی هستند که تقریباً هرکسی آن را استرسآور میداند. اکثر محققین استرس شغلی بر این باورند که شرایط نامطلوب شغلی میتوانند بر رفاه و سلامتی کارکنان تأثیر بگذارد.
برای درک استرس شغلی، ابتدا باید به چندمین مفهوم اساسی پی ببرید که در مرحله استرس ادغام میشوند. یک فشار آورنده شغلی شرایط یا موقعیتی در کار است که پاسخ مقتضی از طرف کارمند میطلبد. یک فشار شغلی رابطهای بالقوه مخالف از طرف کارمند با فشار آورنده است؟ مانند: اضطراب، نا امیدی، و یا ناخوشی جسمی مثل سر درد
جکس و ببر(۱۹۹۱) فشارها را به چند طبقه تقسیم کردند:
۱) واکنش های روان شناختی
۲) واکنش های فیزیولوژی
۳) واکنش های رفتاری
واکنشهای روان شناختی شامل پاسخهای هیجانی مانند: اضطراب و ناکامی میشوند. واکنشهای فیزیولوژی شامل علائمی مانند: سردرد یا اختلال معده و بیماری هایی مانند سرطان میباشند. واکنشهای رفتاری پاسخ به فشار آورندههای شغلی می باشند و شامل صرفه سرمایه ، گرایش به دخانیات و سوانح میشوند.
گروه کلید به تمامی افراد و سازمان های مختلف مشاوره شغلی، مشاوره کاری، استعدادیابی می دهد پس با ما تماس بگیرید.