20 عنصر بازاریابی
در بازاریابی، برنامه ریزی فرایندی ضروری است. عدم برنامه ریزی مثل پارو زدن در اقیانوس بدون نقشه است. اگر برنامه ریزی کنید موفقیت را تضمین نمیکنید اما اگر برنامه ریزی نکنید برای شکست برنامهریزی کرده اید. همانطور که ساخت ماشین یا هر محصولی را بدون نقشه های مهندسی نمیتوانیم تصور کنیم، بازاریابی بدون برنامه را هم نمیتوان تصور کرد.
برنامه خوب مثل داستان خوب است؛ آغاز، وسط (میانی) و پایان دارد. در آغاز باید اهداف برنامه بیان شوند. به چه چیزی میخواهیم دست یابیم؟ قسمت وسط (میانی) آن روش در برنامه ریزی را بیان میکند، و در پایان بیان میکند چه طور اهداف دست یافته مان را میسنجیم.
بهترین راه برای پیش بینی آینده ابداع آن است و بهترین راه برای ابداع، برنامه ریزی اقدامات است..
مدیریت با اهداف
اول مشخص میکنید کجا هستید. این اقدام پایهای شماست. بعد اهداف را تنظیم کنید. پس از آن روشی را در نظر بگیرید که با آن به اهدافتان برسید. سپس معیارهای سنجش را به کار گیرید که با آن بفهمید به اهدافتان رسیدهاید؛ و این پایه جدیدی برای شما به همراه دارد که فرایند را دوباره از کجا میتوانید شروع کنید.
در فرایند مدیریت با اهداف، باید روی بازده تمرکز کنیم نه داده.
هدف باید خاص، قابل اندازه گیری، قابل دستیابی، مربوط و بر اساس جدول زمانی باشد.
خصوصیات برنامه ریزی خوب بازاریابی
برنامه بازاریابی سند نوشته شدهای است که مدیریت ارشد شرکت تصویب کرده و اقدامات لازم برای رسیدن به یک یا چند هدف بازاریابی را مختصر میکند. دورهی آن بین یک تا پنج سال است. یک فرایند سنتی توسعه، برنامه پنج ساله است که در آن اولین سال، بودجه سال بعد است. برنامه بازاریابی ممکن است بخشی از برنامه کلی کسب و کار برای شرکت یا واحد کسب و کار باشد. استراتژی به خوبی درک شده بازاریابی، باید اساس برنامه بازاریابی خوب باشد.
«پورتر» طرح ردهای شامل سه نوع کلی استراتژیها را شرح داد که معمولاً کسب و کارها از آن استفاده میکنند تا به سود رقابتی برسند و آن را حفظ کنند. این سه استراتژی کلی به همراه دو بُعد تعریف میشوند: حوزه استراتژیک و قدرت استراتژیک. حوزه استراتژیک بُعد تقاضاست و به اندازه و ترکیب بازار هدف شما نگاه میکند. قدرت استراتژیک بُعد عرضه است و به قدرت یا قابلیت اصلی شرکت مینگرد. به ویژه وی دو قابلیت را مشخص کرد که فکر میکرد مهم ترینها هستند: تمایز محصول، هزینه محصول (کارایی).
استراتژیهای کلی «پورتر»
حوزه محدود بازار استراتژی تقسیم بندی
حوزه وسیع بازار استراتژی تمایز هدایت هزینه
قابلیت منحصر به فرد قابلیت هزینه کم
در استراتژی رقابتی کلاسیک پورتر، وی با تغییراتی، استراتژی را به سه مورد از بهترین استراتژی ها ساده کرد. هدایت هزینه، تمایز و تقسیم بندی بازار. تقسیم بازار حوزه ی محدودی است در حالی که هدایت هزینه و تمایز در حوزه بازار به نسبت وسیع اند.
مدیریت پروژه
تحلیل اصلی مسیر بحرانی، یک الگوریتم ریاضی برای برنامه ریزی یک سری فعالیت های پروژه است و ابزار مهمی برای مدیریت موثر پروژه می باشد.
تکنیک ضروری برای استفاده از روش مسیر بحرانی، ساختن مدلی از پروژه است که شامل موارد زیر است:
ویژگی اجتناب ناپذیر هر طرحی این است که دارای پیش بینی است. ویژگی دیگرش این است که اجتناب ناپذیر از انجام اشتباه است. هیچ کدام از ما نمیتوانیم درباره آینده دقیق نظر دهیم.