اصول مدل ROLE، مدل متا، مدل Score در مهندسی ذهن و ان ال پی در بازاریابی، تبلیغات و ارتباطات
الگوی ROLE که رابرت دیلتز آن را گسترش داد، در تبلیغات و ارتباطات به تشخیص تفکر افراد و در نتیجه رفتار آنها کمک می کند و چهار عنصر زیر را در بر می گیرد:
مدل متا یکی از مدل هایی است که آن را به نام مدل مهندسی ذهن نیز می شناسند. این مدل توسط ریچارد بندلر و جان گریندر از پایه گذاران ان ال پی ایجاد شده است.در ان ال پی، مدل متا مجموعه ای از سوالات خاص یا الگوهای زبانی طراحی شده، برای کشف نقشه ها، طرح ها، پیش فرض ها و برنامه های ذهنی مخاطبان است.مدل متا در ان ال پی، که بر پایه الگوهای شفاهی فریتز پرلز و ویرجینیا استیر بنا شده است، قصد دارد که یافتن شاخص های منحصر کننده عقاید و تفکرات را تسهیل نماید. سوالاتی که در این مدل طراحی می شود برای هوشمند نمودن زبان افراد طراحی شده اند. بنابراین عقاید و افکار محدود کننده تحت کنترل قرار می گیرند.
این الگو که حاصل کار دیلتز واپستاین است با حل مشکلات با یک روش خلاق سر و کار دارد. این مدل را می توان یک نوع مدل پزشکی در ارتباطات و تبلیغات فرض کرد. زیرا فرآیندی که طی می کند همان فرایندی است که یک پزشک یا متخصص انجام میدهد این مدل یک مدل خلاق در ایجاد ارتباطات و بازاریابی و فروش است.
Sign = S علائم (نمایه ها): مشخص ترین و هوشیارترین جنبه دهی یک مساله، رفتار، پیام، کانال های ارتباط، روحیات و… که برای مدت زمانی تداوم نسبی داشته اند بررسی می شود (علائم یک بیماری)
Outcome = O نتایج: در این مرحله نتایج، حالت ها یا اهداف مطلوب که علایم آنها را نشان می دهند شناسایی و مورد ارزیابی قرار می گیرد (نتایج تست داروها برای درمان بیماری)
Effect = E اثرات: نباید از اثرات، انگیزه ها و علائم بعدی غافل شد به همین دلیل در این مرحله کلیه اثرات پاسخ ها یا نتایج کسب یک هدف، که ممکن است در چگونگی تاثیر آنها بر انگیزش مثبت یا منفی تاثیر داشته باشد بررسی می شود. (اثرات داروها و بیماری)
Refrence = R منبع: در این بخش منابع و عناصر مسئول انتقال علایم و ایجاد و ابقای نتایج، یا تاثیرات آنها مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. (منابع داروها و بیماری)
Cause = C علت ها: علت ها عناصر و عوامل اساسی ایجاد و نشان دادن علایم هستند که تمایل دارند در مقایسه با علائم کمتر آشکار باشند. (دلایل بیماری)
اثرات بعدی هر رفتار و پیامی ممکن است با آنچه که از قبل تصور شده کاملاً تفاوت داشته باشد به همین دلیل همانطور که یک بیمار تا کامل شدن دوره درمان به پزشک مراجعه می کند تا با توجه به اثرات بعدی آن برنامه ریزی خاصی داشته باشد، اثرات پیامها، رفتارها و عوامل دیگر تبلیغاتی و ارتباطی نیز باید هر چند وقت یکبار مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرند.