تفکر استراتژیک تبلیغات
وانگ شولتز مدل برنامه ریزی ارتباطات یکپارچه بازاریابی را به ۷ مرحله تقسیم می کند که تجزیه و تحلیل این مراحل می تواند مقدمه ای برای شروع مدیریت استراتژیک تبلیغات باشد این موارد شامل مراحل زیر می باشد:
مرحله اول: به تقسیم بندی مشتریان بر اساس متغیرهای جمعیت شناسی، روانشناختی، میزان خرید و چگونگی رفتار مشتریان می پردازد و آن را در پایگاه های اطلاعاتی حفظ می کنند.
مرحله دوم: به تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده از مشتریان و آگاهی از نحوه نگرش و چگونگی رفتار خرید آنها می پردازد و از طرف دیگر به تعیین بهترین زمان، مکان و وضعیت ارتباط با مشتریان اقدام میکند.
مرحله سوم: برنامه ریزان به تعیین اهداف بازاریابی براساس تجزیه و تحلیل اطلاعات مشتریان می پردازند.
مرحله چهارم: بازاریابان مشخص میکنند که مشتریان در بازار به خرید کدام نام و نشان تمایل بیشتری دارند و چگونه و با چه ابزاری می توان عقاید و نگرش های آنان را تغییر داد.
مرحله پنجم: اهداف و استراتژی های ارتباط با مشتریان تدوین میشود تا به کمک آنها برنگرش ها، عقاید و رفتار خرید آنان اثر گذارد.
مرحله ششم: از سایر عناصر آمیخته بازاریابی(محصول، قیمت، توزیع) نیز در جهت تقویت تأثیر بر مشتریان بهره گرفته می شود.
مرحله هفتم: برنامه ریزان به تعیین ترکیب بهینه، عناصر ترویج(آگهی، بازاریابی مستقیم، فروش شخصی، پیشبرد فروش، روابط عمومی) برای ارتباط و اثرگذاری بر رفتار مشتریان اقدام می کنند.
به کمک این مدل، برنامه ریزان امور ترویجی، اهداف ترویجی شرکت را بر اساس اطلاعات به دست آمده از مشتریان تعیین میکنند که باعث تسریع فعالیت ها و امور ترویجی به ویژه تبلیغات می شود.
در تحقیقی که بر روی ۱۰۰ شرکت بازرگانی انجام شد مشخص گردید که مهمترین عامل اثرگذاری بر استراتژی های بازاریابی، ارتباطات یکپارچه بازاریابی(IMC) است.
بسیاری از شرکت ها از مفهوم گسترده ارتباطات منسجم بازاریابی و مدیریت استراتژیک تبلیغات به منظور هماهنگ ساختن و مدیریت برنامه های ارتباطی خود استفاده می کنند تا به این اطمینان برسند که به مشتریان تصویر با ثبات و موثری را از شرکت و نام تجاری آن ارایه می دهند.
مفهوم ارتباطات منسجم بازاریابی به شرکت ها کمک می کند که روش های مناسب و موثر ارتباط و تماس با مشتریان همچنین سایر ذینفعان همانند کارکنان، عرضه کنندگان مواد اولیه، سرمایه گذاران و سایر موسسات را برنامه ریزی کرده و به کار گیرند.