بازاریابی سیستم اطلاعات جغرافیایی (ژئو مارکتینگ)
در دنیای امروز کلیه اطلاعات، مکان دار هستند؛ بدین معنی که دارای مختصات جغرافیایی بوده و لذا می توان گفت که اکثر شرکت های دولتی و خصوصی جهت پردازش داده های مکانی و توصیفی خود به منظور برنامه ریزی و مدیریت بهتر نیازمند سیستم اطلاعات جغرافیایی(GIS) هستند و به همین لحاظ درصدد راه اندازی آن بوده و هرروز که می گذرد بر تعداد کاربران سیستم اطلاعات جغرافیایی افزوده می شود. در این میان تجارت و بازاریابی نیز قادر به بهره گیری از این تکنولوژی پیشرفته اطلاعاتی است. (GIS) میتواند روش ها و دانش تجاری را گسترش داده و نقش موثری در توسعه تجارت داشته باشد. ابزارهای مبتنی بر سیستم اطلاعات جغرافیایی(GIS) به شرکت ها کمک کرده تا بتوانند بازار هدف فعالیتهای خود را بهتر تعیین کرده و همچنین پیش بینی های دقیقتری راجع به برنامه های بازاریابی هدفمند و موثر ارائه نمایند. کاربرد سیستم اطلاعات جغرافیایی در مدیریت بازاریابی موجب افزایش اثر بخشی و کارایی فعالیت های بازاریابی شد ه و این امر نیز به نوبه خود بهرهوری بیشتر واحد بازاریابی شرکت ها را به دنبال دارد.
همانگونه که نیروی انسانی، پول و مواد اولیه در تولید کالا حکم منابع را دارند؛ اطلاعات نیز منبعی برای اقتصاد عصر حاضر به شمار می رود. این امر، بسیاری از سازمان های بزرگ را به سوی بهبود مدیریت اطلاعات هدایت کرده است. به عبارت دیگر، بسیاری از سازمان ها پذیرفته اند که مبالغ هنگفتی را در مسیر ذخیره سازی اطلاعات سرمایه گذاری کنند و لذا معیارها، سیاستها و روش های اجرایی نوینی را برای کنترل و نظارات بر هزینه های مرتبط با سیستم های اطلاعات کامپیوتری لازم دارند. یکی از این سیستم ها، سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) است. امروزه سیستم اطلاعات جغرافیایی یکی از کاربردی ترین سیستم اطلاعاتی در جهان است؛ به طوری که در کلیه بخش های مدیریت خدمات شهری، کشاورزی، منابع طبیعی، صنعت و معدن، خدمات بازاریابی کاربرد گسترده ای دارد.
برای اولین بار دراواسط دهه ۱۹۶۰ در ایالات متحده کار بر روی اولین سیستم اطلاعات جغرافیایی آغاز شد. در این سیستم عکس های هوایی، اطلاعات کشاورزی، جنگلداری، خاک، زمین شناسی و نقشه های مربوط مورد استفاده قرار گرفتند. در دهه ۱۹۷۰ با پیشرفت علم و امکان دسترسی به فناوریهای کامپیوتری و تکنولوژی های لازم برای کار با داده های مکانی، سیستم اطلاعات جغرافیایی یا (GIS) برای فرآهم آوردن قدرت تجزیه و تحلیل حجم های بزرگ داده های جغرافیایی شکل گرفت. در دهه اخیر به سبب گسترش فناوری های رایانه ای، سیستم اطلاعات جغرافیایی امکان نگهداری به روز داده های زمین مرجع و نیز امکان ترکیب مجموعه داده های مختلف را به طور موثر فراهم ساخته است. امروزه (GIS) برای تحقیق و بررسی های علمی، مدیریت خدمات شهری، مدیریت منابع و ذخایر و همچنین برنامه ریزی های توسعه ای به کار گرفته می شود. فناوری (GIS) با جمع آوری و تلفیق اطلاعات، بوسیله تصویر سازی و استفاده ازآنالیز های جغرافیایی، اطلاعاتی را برای تهیه نقشه فراهم می سازد. این اطلاعات به منظور واضح تر جلوه دادن رویدادها و پیشبینی دقیق نتایج به کار گرفته میشوند.اطلاعات ممکن است به صورت نقشه، جداولی از داده ها و یا فهرست هایی از اسامی یا آدرس ها باشند و کار کردن با این حجم زیاد داده با روش معمولی و غیر کامپیو تری بسیار مشکل و وقت گیر و در بعضی موارد حتی غیر ممکن است. هنگامی که همین داده ها وارد یک (GIS) میشوند میتوان به راحتی انواع پردازش ها و تجزیه و تحلیل ها را با صرفه جوئی درهزینه و زمان انجام داد.
الف) به تصویر کشیدن مکان پدیده ها
ب) به تصویر کشیدن مقادیر کمی
ج) به تصویر کشیدن تراکم ها
د) پی بردن به پدیده های موجود در یک منطقه
ه) درک پدیده ها ی مجاور
و) به تصویر کشیدن تغییرات
گروه کلید درحیطه بازاریابی سیستم اطلاعات جغرافیایی (مکانی) (ژئو مارکتینگ) به تمامی سازمان ها و ارگان ها مشاوره می دهد پس با ما تماس بگیرید.