مدیریت نوین صادرات
مدیریت بازاریابی جهانی، فرآیند تمرکز منابع – منابع انسانی و منابع فیزیکی – درجهت اهداف سازمان به منظور بهره برداری از فرصت ها و مواجهه با تهدیدها در بازار جهانی می باشد. دهه های بعد از جنگ جهانی دوم دوران توسعه فعالیت شرکت ها در بازارهای جهانی کشورهای مختلف بوده است. دو دهه قبل واژه بازاریابی جهانی وجود نداشت. در دهه ۱۹۷۰ کتب موجود در این زمینه مدیریت صادرات و بازاریابی بین المللی نامیده می شد. بعد از آن کتاب هایی با عناوین مدیریت بازاریابی چند ملیتی عرضه شدند که نشان دهنده توجه به بازارهای خارج از کشور بود. امروزه بازاریابی جهانی نه تنها برای موفقیت بالقوه بازرگانی ضروری است بلکه برای بقای آنها نیز لازم است. شرکتی که موفق به فعالیت در سطح جهانی نشود در داخل کشور نیز با شکست مواجه می شود. در حال حاضر آمریکا با مصرف حدود ۲۵ درصد از کالاها و خدمات تولیدی جهان، بزرگترین بازار دنیاست. فعالیت در سطح جهانی برای حصول اطمینان از بقای شرکتها اهمیت فراوانی دارد. صنایعی که تا چند سال قبل در کشورهای پیشرفته بیشتر در مرزهای ملی فعالیت می کردند امروزه به طور وسیعی جهانی شده اند.
متاسفانه هنوز حتی در میان متخصصین در سطح جهان برخی از واژه های بازاریابی بین المللی، چند ملیتی و جهانی به خوبی تعریف نشده اند و گاهی اوقات بصورت مترادف به کار می روند.
بازاریابی جهانی بر روی بهره برداری از دارایی ها، تجربیات و محصولات شرکت بصورت جهانی و با توجه به خصوصیات منحصر به فرد و متفاوت هر یک از کشورها تمرکز می نماید و خصوصیات فرهنگی و اختلافات هر یک از بازارها را مورد توجه قرار می دهد.