ارزیابی عملکرد
فرض کنید که مدیر یک سازمان بزرگ هستید و از شما خواستهاند مشخص کنید که زیردستانتان مشاغل خود را تا چه اندازه خوب انجام میدهند. حال عملکرد شغلی آنها را چگونه ارزیابی میکنید تا ببینید که چه کسی کارش را خوب انجام میدهد و چه کسی کارش را درست انجام نمیدهد؟ بسیاری از مشاغل نیز ممکن است آنقدر عینی نباشد که صرفاً با مشاهده فرد بتوانید خوب بودن عملکردش را ببینید، مگر اینکه در خصوص عملکرد خوبی که به اهداف سازمان کمک میکند، ایده مناسبی داشته باشید. عملکرد را میتوان با اندازه گیری کار فرد براساس یک معیار یا ملاک مقایسه، به خوبی ارزیابی کرد.
ارزیابی عملکرد فرآیندی دو مرحلهای است که در مرحله اول باید معنی عملکرد خوب را تعریف کرد (تعیین ملاک)، در مرحله بعد، راهکاری برای ارزیابی کارکنان به اجرا در میآید تا مشخص شود که آنها تاچه اندازه ملاک مورد نظر را به خوبی تامین میکنند.
ارزیابی عملکرد میتواند کار بسیار وقت گیری باشد و اکثر مدیران و زیر دستان آنها علاقهای به آن ندارند. بنابراین، چرا اکثر سازمان های بزرگ حداقل سالی یکبار عملکرد شغلی کارکنان خود را ارزیابی میکنند؟ علت این است که دادههای ارزیابی عملکرد میتواند هم برای کارکنان و هم برای سازمان سودمند باشد. دادههای عملکرد را میتوان برای تصمیم گیریهای اجرایی، بازخورد به کارکنان و رشد آنان و همچنین در تحقیقاتی که برای تعیین اثربخشی فعالیت ها و راهکارهای سازمانی انجام میگیرد، مورد استفاده قرار داد.
گروه کلید ارزیابی عملکرد کارکنان جهت بهبود مستمر سازمان ها را انجام می دهد پس با ما تماس بگیرید.